Archief per maand:
Archief per jaar:

Primeur Beautiful Holland voor premier

Beautiful

Alles omvattend boek over Nederland verschijnt in tien talen

Premier Mark Rutte ontvangt 6 juli het eerste exemplaar van Beautiful Holland. Het zeer luxe uitgevoerde boek over Nederland, dat verschijnt in tien wereldtalen, wordt op die maandag gepresenteerd in het Kurhaus in Scheveningen.

Beautiful Holland is een idee van de Haagse Zoetermeerder Gerard Lakwijk. De uitgever ontdekt anderhalf jaar geleden dat een boek over verleden, heden en toekomst van heel Nederland niet bestond. “Terwijl Nederland zoveel meer te bieden heeft dan Rembrandt, tulpen, fietsen, molens en water.”

Gerard Lakwijk aarzelt geen moment, verzamelt een klein team professionals om zich heen en in achttien koortsachtige maanden maken ze Beautiful Holland. Op 288 pagina’s en met prachtige foto’s wordt het verhaal verteld van de Friese meren tot André Rieu, van de Zeeuwse kust tot de Overijsselse Hanzesteden.

Het boek bevat ook een serie layars; filmpjes (zogenoemde augmented realitytechnologie) die met een smartphone zijn af te spelen.

De miljoenen toeristen en congresgangers die Nederland jaarlijks bezoeken, expats en  handelsrelaties komen uit alle windstreken. Daarom verschijnt Beautiful Holland in tien talen, waaronder Japans, Chinees, Spaans en Portugees.

Presentatie

Maandag 6 juli om 15 uur is de feestelijke presentatie van het boek in Grand Hotel Amrâth Kurhaus Scheveningen. Oud-politicus en tv-presentator Frits Huffnagel ontvangt dan een keur aan gasten, onder wie directeur Jos Vranken van het Nederland bureau voor toerisme en congressen (NBTC).

Minister-president Mark Rutte zal het eerste exemplaar van Beautiful Holland in ontvangst nemen. Vanaf dat moment is het boek onder meer te koop in een groot aantal boek- en souvenirwinkels in binnen- en buitenland.

Het einde van de bijeenkomst is voorzien om 18 uur.

Zie ook de website www.beautifulholland.nl.