Archief per maand:
Archief per jaar:

Proces in oktober

Overval juwelier: verdachten blijven zitten

Door arno ruitenbeek
Haarlem – Alle negen verdachten van de gewapende overval op een Haarlemse juwelier blijven in voorarrest. Deze beslissing van de Haarlemse rechtbank zal een kopzorg minder zijn voor officier van justitie.
Woensdag vroegen de advocaten of hun negen klanten, na drie maanden in het huis van bewaring, vrijgelaten konden worden. Er zou te weinig bewijs zijn voor hun betrokkenheid, en de persoonlijke omstandigheden zoals school, eigen bedrijf en profvoetbalcarrière kwamen in gedrang als ze achter tralies zouden blijven.
De aanklager reageerde op de verzoeken met: ,,Ik kan het de juwelier en de andere slachtoffers niet uitleggen als ze vrij komen.’’ Hij hoeft die uitleg dus ook niet meer te geven.
Het proces tegen de deels minderjarige Amsterdammers en één Bosschenaar is op 7 en 10 oktober. Vier hoofdstedelingen zouden op 27 oktober 2010 5,6 kilo aan juwelen hebben gestolen bij een juwelier aan de Anegang in Haarlem.  Hun vier plaatsgenoten waren betrokken bij de voorbereiding van de misdaad of en de verkoop van de buit. De Brabantse juwelier legde er 56.000 euro aan contanten voor neer, is de beschuldiging.