Archief per maand:
Archief per jaar:

Proces over belaging tv-coryfee pas eind april

Proces uitgesteld na ‘gevoelige’ informatie

 Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Het proces over de belaging van tv-coryfee Rob Kamphues is uitgesteld tot27 april. De Haarlemse politierechter besloot hier gistermiddag toe, omdat het openbaar ministerie kort voor de zitting kwam met gevoelige informatie over het verleden van de verdachte, Kamphues’ ex-vriendin Mona-Liza Machado.
De Haagse Machado (37) was niet aanwezig in Haarlem. Volgens haar advocaat Peter Plasman had ze een zware migraineaanval doordat ze zich druk maakte over het proces. Hij hoopte dat zijn cliënt er over twee maanden wel bij is. Want de strafpleiter vond dat ze moet kunnen reageren op de ‘zeer persoonlijke zaken’ die het OM pas gisterochtend aan het dossier voor de rechter en de verdediging toevoegde. De rechter was dat met hem eens. Het OM wilde niet bevestigen dat onlangs is gebleken dat Machado een strafblad heeft.
De in Broek in Waterland woonachtige Kamphues (51) had een kortstondige affaire met Machado, waaruit in augustus 2011 een dochtertje geboren. De presentator van tv-programma ‘De Reünie’ had echter al in december 2010 een einde aan de relatie gemaakt. Machado pikte dat niet, zo luiden de beschuldigingen van het OM aan haar adres.
De verdachte zou Kamphues tussen december 2010 en 1 september 2011 honderden sms’jes hebben gestuurd, hem hebben plat gebeld en gemaild. De toon van de berichten en telefoontjes was dreigend. In de media heeft ze hem ‘afgemaakt’. Ze postte regelmatig bij zijn huis. Behalve die belaging wordt haar verweten dat ze op 19 mei 2011 zijn huis in Broek in Waterland binnendrong.