Archief per maand:
Archief per jaar:

Provincie waarschuwt wel erg laat voor ernstige hinder

Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar 

Het verkeer over de provinciale weg N242, vanaf de A9 richting Heerhugowaard  en Omval (Ranzijn, Gamma) bij Alkmaar heeft er al een dikke week veel last van. En nu pas komt de provincie Noord-Holland met een persbericht over de ingrijpende werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug.

Beter laat dan nooit, denken ze in Haarlem. ‘De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug zoveel mogelijk te vermijden. De afsluitingen tijdens de zomer kunnen voor ernstige hinder zorgen. Vooral op werkdagen en tijdens de spits verwacht de provincie flinke filevorming en/of vertraging’. De werkzaamheden zijn al gestart en duren maar liefst tot eind 2018.

Aan het brugdeel richting Heerhugowaard voert de provincie groot onderhoud uit. Tot en met 21 juli is er maar één rijstrook beschikbaar. In de avond en nacht van vrijdag 21 juli vanaf 21 uur tot zaterdagochtend 22 juli 9 uur is de Leeghwaterbrug in beide richtingen afgesloten.

Van zaterdag 22 juli 9 uur tot en met maandagochtend 4 september 5 uur rijdt het verkeer in beide richtingen over een rijstrook per rijrichting. De toerit Diamantweg richting Heerhugowaard is afgesloten. De omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.  

Het brugdeel richting Alkmaar wordt volledig vervangen.