Archief per maand:
Archief per jaar:

Rechter: géén overeenkomst met eigenaar omstreden bordeel

Groningers kunnen Yab Yum afschrijven
Door Arno Ruitenbeek
Amsterdam – De familie Beishuizen kan Yab Yum op haar buik schrijven. Volgens de kortgedingrechter hebben de Groningers geen exploitatieovereenkomst met eigenaar Chris Kraijpoel van het roemruchte Amsterdamse bordeel.
De voormalige uitbaters van seksclub Woeste Hoeve in Matsloot meenden dat ze met hulp van hun adviseur Jan Kos uit Laren een huur- dan wel huurkoopcontract met Kraijpoel hadden gesloten. Ze hadden een bordeelvergunning gekregen van de gemeente Amsterdam en stonden op het punt naar het westen te verhuizen.
De, in hun ogen succesvolle onderhandelingen in november 2011 bleven echter maandenlang zonder gevolg. Vorige week sleepten ze Kraijpoel daarom voor de rechter. Weigerde de vastgoedhandelaar uit Soest hen de sleutel te geven van of verder te onderhandelen over overname van de omstreden sekstent aan de hoofdstedelijke Singel, zou hij 500.000 euro aan dwangsommen moeten betalen.
Tijdens de zitting, waarop Kos schitterde door afwezigheid, ontkende Kraijpoel dat er serieuze onderhandelingen zijn geweest. Hij had de Beishuizens eind vorig jaar hooguit tien minuten gesproken. Kraijpoel: ,,In zo’n korte tijd sluit ik geen overeenkomst over een pand van 750.000 euro.”
De Beishuizens zijn, zo is gebleken, ten onrechte blind gevaren op Jan Kos. De dik betaalde adviseur, volgens Kraijpoel een onbetrouwbare provisiejager, had hen onder meer conceptovereenkomsten gestuurd. Van de rechter kunnen die documenten in de prullenbak. Hij was het met Kraijpoel eens dat er een oriënterend gesprekje iets anders is dan uitonderhandelen.
Kraijpoel praat met een gegadigde, van wie hij de naam nog niet wil noemen.
Dit artikel stond eerder in het Dagblad van het Noorden.