Archief per maand:
Archief per jaar:

Rijontzegging veel korter dan geëist

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Quno K. (21) uit Rijsenhout kan hoogstwaarschijnlijk chauffeur op de Aalsmeerse bloemenveiling blijven. Want de veroorzaker van een ernstig ongeval is veroordeeld tot een rijontzegging van ‘slechts’ drie maanden.
Officieel luidt het vonnis: negen maanden niet rijden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Maar die straf is heel wat lichter dan de ontzegging van de rijbevoegdheid van een jaar die de officier van justitie veertien dagen geleden eiste. De verdediging wees er tijdens de zitting op dat K. dan zijn baan wel kan vergeten. De rechtbank ging mee in de vordering van de aanklager om een werkstraf van 120 uur op te leggen.
In de avond van13 december 2011 reed K. minstens 28 kilometer te hard op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug. Zijn poging om te remmen voor overstekende voetganger, mislukte jammerlijk. Het slachtoffer overleefde de aanrijding weliswaar nipt, maar is voor zijn leven getekend. Hij kan zijn beroep – ook chauffeur – niet meer uitoefenen. Schrijnend is het feit dat dader en gedupeerde elkaar kenden, en vooral dat de laatste K. had gewaarschuwd dat hij met zijn pittige rijstijl nog eens iemand zou doodrijden.