Archief per maand:
Archief per jaar:

RTV NH en Dirk in actie voor voedselbank

RTV NH begint vandaag (7 december) met de jaarlijkse campagne ‘Samen voor de voedselbank’. Voor hetzelfde doel komt supermarktketen Dirk in actie: klanten wordt gevraagd hun statiegeldbonnen in te leveren.

De inzamelingsactie voor de voedselbank van alle regionale omroepen in Nederland leverde in 2014 maar liefst 2,5 miljoen euro op. Ook Noord-Holland doneerde royaal in 2014. In twee weken tijd zamelde RTV NH samen met verschillende lokale omroepen, particulieren, bedrijven en instellingen spullen in voor de duizenden Noord-Hollandse gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Het resultaat was 6700 pakketten.

Dat moet dit jaar worden overtroffen, vindt de regionale zender. Dat kan vanaf vandaag tot 18 december. De voedselbank heeft vooral nodig houdbare voedingsmiddelen, in blik of glas, en toiletartikelen. Om te voorkomen dat er niet heel veel verschillende dingen binnenkomen, is er een boodschappenlijst met daarop 29 houdbare producten. Van rijst, suiker en koffie tot wasmiddel, blikgroente en tandpasta.

Bestelwagens

Bij Dirk kunnen klanten de komende weken hun statiegeld afstaan en zo de voedselbank aan het altijd nodige geld (landelijk acht tot tien miljoen euro per jaar) voor de huur van panden, de aankoop van bestelwagens en kratjes om de spullen te vervoeren en uit te delen, huur van koelcellen om de verse producten op te slaan en verzekeringen. Vorig jaar konden de ruim 100 Dirk-winkels 30.538,40 euro overmaken op de rekening van de voedselbank.