Archief per maand:

Ruim 13.000 wandelaars zetten stappen tegen reuma

Veertiende editie Egmond wandelmarathon

 Ruim 13.000 wandelaars zetten aankomend weekeinde (21 en 22 januari) gezamenlijk stappen tegen reuma. De duizenden deelnemers aan de Egmond wandelmarathon tegen reuma sponsoren met hun deelname het Reumafonds dat met de opbrengst reumaonderzoek naar betere behandeling van reuma financiert. Onder de wandelaars zijn veel mensen met reuma die ondanks hun beperkingen de routes van 10,5 of 21,1 kilometer afleggen.

In Nederland leven meer dan twee miljoen mensen met een vorm van reuma. Reuma is een verzamelbegrip voor meer dan 100 chronische aandoeningen met klachten in of rond de gewrichten. Door ontstekingen of slechte kwaliteit van kraakbeen is bewegen voor reumapatiënten geen makkelijke opgave. Voor velen van hen is bewegen wel heel belangrijk.

Waar vroeger strikte rust werd voorgeschreven, heeft onderzoek uitgewezen dat bewegen bij veel reumatische aandoeningen klachten juist kan verminderen. Dat bewegen belangrijk is, wil het Reumafonds samen met organisator Le Champion met dit wandelevenement op een positieve en sportieve manier uitdragen. Wandelen is een goede manier van bewegen. Het draagt bij aan soepelere gewrichten en sterkere spieren.

Van der Heck. Gezicht op Egmond-aan-Zee (na 1635)

De Egmond wandelmarathon tegen reuma kent verschillende afstanden en routes. Er is een noordelijke en een zuidelijke route, die op 21 en 22 januari kunnen worden gewandeld. Deelnemers kiezen voor 10,5 of 21,1 kilometer. De noordelijke route voert wandelaars naar de Schoorlse duinen en de zuidelijke route over het strand en de duinen richting Castricum. De start en finish zijn in Egmond aan Zee.