Archief per maand:
Archief per jaar:

Schadevergoedingen totaal 100.000 euro

Twee jaar geëist tegen oplichter Theo K.

ALKMAAR – ‘Financieel adviseur’ Theo K. uit Wervershoof heeft ettelijke West-Friese families opgelicht, aldus justitie. De man achter een kerstboom aan schimmige (en inmiddels failliete) bedrijven als De Hoek Assurantie Adviseurs zou twee jaar cel moeten krijgen, luidde de eis bij de Alkmaarse rechtbank.
Het meermalen uitgestelde proces had plaats buiten aanwezigheid van K. Geen verrassing voor de gedupeerden, van wie een aantal schadevergoedingen heeft ingediend. Ongeveer 100.000 euro aan vorderingen zouden moeten toegewezen, aldus justitie. De kans dat ze hun geld ooit terugzien, is klein.

Gesjoemel

De Hoek deed in belastingaangiften, verzekeringen, hypotheken, had een bankfiliaal en een reisbureau. K  werkte vanuit een pand aan De Hoek in Wervershoof, maar moest daar uit. Zijn jarenlange gesjoemel met het geld van de klanten brak hem op. Toch ging hij, zij het op kleinere schaal, steeds weer door. Eerst in Purmerend en toen het hem daar ook te heet onder de voeten werd, in Zaandam. (Althans op papier; benadeelden zagen hem dagelijks in het West-Friese.)
Eerder werd de zitting uitgesteld om, door justitie betwijfelde oorzaken en redenen. Zo zei zijn raadsman bijvoorbeeld dat K. mantelzorger was voor zijn zeer zieke vrouw en geen tijd had gehad de enorme archieven door te spitten op bescheiden die moesten aantonen dat alle aanklachten en getuigenverklaringen onjuist zijn.
De aanklager waarschuwde destijds de rechters dat K. de ziekte van zijn eega gebruikt om weg te duiken. K. zou de rechtbank net zo aan het lijntje houden als hij heeft gedaan met de slachtoffers, de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod/ECD), de curator en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De uitspraak is op 20 juni.

Lees meer over fraudeur K. in deze blog. Ik heb hem sinds 2006 gevolgd.