Archief per maand:
Archief per jaar:

Slachtoffer gegijzeld en in Hazerswoude aangetroffen

Proces tegen overvallers woning Hoofddorp in november

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Vijf verdachten van een gewapende overval op een woning in Hoofddorp staan  medio en eind november terecht. Het Zuid-Hollandse kwintet nam behalve de buit een gijzelaar mee.

Op woensdag 1 februari rond 19 uur drongen gewapende types een huis aan de Dassenbos in Hoofddorp binnen. De overvallers bedreigden de bewoners. Onduidelijk is vooralsnog wat ze wilden. Maar op het moment dat ze vertrokken, namen ze mannelijke bewoner mee.

Het ontvoerde slachtoffer werd later die avond aangetroffen op een parkeerterrein in Hazerswoude. De politie vond daar ook een witte bestelauto, waarvan werd vermoed dat die van de boeven was. Een kwartier later, net voor middernacht, ontdekten agenten de Volvo van het Hoofddorpse gezin. De wagen was de Ringvaart in gereden, langs de Leimuiderdijk in Burgerveen. Met de bankpas van de Hoofddorper is gepind bij een geldautomaat aan de Schoolstraat in Nieuwkoop.

Voorbereid

Op 27 maart konden de verdachten worden opgepakt. Het gaat om twee inwoners van Alphen aan den Rijn van 20 en 22 jaar en drie mannen uit Gouda van 23, 24 en 24 jaar. Volgens het openbaar ministerie is de overval voorbereid in Gouda, en zijn de heren daar begin december 2011 al mee begonnen. Gisteren had bij de Haarlemse rechtbank een formele zitting plaats. De verzoeken van een Alphenaar en twee Goudanaren om een einde te maken aan het voorarrest, werden afgewezen.  Net als de andere twee, die gisteren hun cel verkozen boven de rechtszaal, blijven ze zitten tot hun proces op 12, 13 en 20 november.