Archief per maand:
Archief per jaar:

Sloop eerste deel Polderhof gereed

Bouwbaas (links) en wethouder o zo blij. Foto: Jan Jong.

Bouwbaas (links) en wethouder o zo blij. Foto: Jan Jong.

Polderhof 2.0 kan komen. De slopers hebben deze week het eerste deel van hun werk in de Oudorperpolder afgerond, zodat – vanaf het parkeerterrein gezien – de linkerhelft van de oudbouw inclusief wijkcentrum De Vang nu plat zijn.
Het nieuwe winkelcentrum wordt in twee fasen gebouwd. De bibliotheek, met tijdelijke logés bakker Jos Rood en schoenmakerij Horn en de supermarkt blijven tijdens de bouw van de eerste fase in bedrijf.

Polderhof biedt straks ruimte aan een grote supermarkt, acht winkels en een nieuwe bibliotheek. Boven het winkelcentrum komen 20 koopappartementen en 28 huurwoningen. Er zijn nog enkele appartementen te koop van circa 90 vierkante meter vanaf €180.000 vrij op naam met terras op het zuiden. Het appartement kan aan alle wensen van de koper aangepast worden. Kennemer Wonen verhuurt de huurwoningen.

Het heeft 20 jaar gebakkelei gekost, maar daarover zwijgt de gemeente in haar publicaties in alle talen. Wethouder Elly Konijn vergeet de geschiedenis en heeft het alleen maar over de toekomst: “De bewoners zijn straks van alle gemakken voorzien.” Niels Doodeman, baas van bouwer Heddes, doet niet voor haar onder: “Het is een geweldige prestatie van alle betrokkenen dat we dit met gezamenlijke inspanning tot stand hebben gebracht.”