Archief per maand:
Archief per jaar:

‘Stinkend zaakje’ rond Stompetorense auto-ambulance

Door Arno Ruitenbeek

Alkmaar – ,,Dit zaakje stinkt.” Advocaat M. le Belle neemt geen blad voor de mond bij de Alkmaarse kortgedingrechter H. Warnink. Volgens Le Belle heeft de Heerhugowaardse autohandel en limousineverhuur Auto4You BV, bestierd door Mark V. (18 jaar), een auto-ambulance gestolen van Rozeveen Autobedrijf VOF uit Stompetoren.

Rozeveen had de Mercedes Sprinter (waarop een andere auto geladen kan worden) in huurkoop afgestaan aan het Alkmaare autobedrijf Sky Cars. Dat kwam zijn betalingsverplichtingen niet na, waarna in 2009 de Stompetorense VOF de deurwaarder er op af stuurde. Tevergeefs: de autoboer zette de ambulance in zijn garage. Eind september van dit jaar dacht Rozeveen te zegevieren. De kantonrechter vonniste dat de Mercedes mocht worden geveild. Tot ontzetting van de eigenaar bakte de collega uit Heerhugowaard hem echter een laatste poets: de Mercedes werd enkele dagen na de rechterlijke uitspraak verkocht aan Auto4You, voor 14.000 euro in contanten. Waarop ze bij Rozeveen op 1 oktober hun ambulance, geparkeerd bij de Hectorlaan waar Auto4You is gevestigd, meenamen, achter hun hek zetten en openbare verkoop voor 9 november aankondigden.

Dat pikte Auto4You weer niet; die deed aangifte bij de politie van verduistering en ontvreemding en vroeg bij Warnink om teruggave, opheffing van het beslag en uit- of afstel van de veiling. Mark V. zit in de gevangenis, volgens zijn advocaat S. Kroesbergen ‘voor kwajongensstreken’ en kon de zitting niet bijwonen. Dat gegeven was koren op de molen voor Rozeveens advocaat Le Belle. Die sprak van een nepverkoop van de ambulance: ,,Volgens cliënten is dat ding maar 8000 waard en op de veiling krijgen ze nog twee mille minder. De wagen is verkocht zonder overschrijvingsbewijs (het vroegere kopie deel III) en zonder reservesleutel. Elke professional in het autovak weet dat er dan iets goed mis is.” Le Belle vermoedt dat Auto4You met hun Alkmaarse vriend een smerig spel hebben gespeeld om Rozeveen buitenspel te zetten. Om de rechter tijd te geven binnen de normale termijn tot een uitspraak te komen, is de veiling verzet. Warninks oordeel is donderdag 11 november te vernemen.