Archief per maand:
Archief per jaar:

Te vaak op het verkeerde been

KAREN PERRY

Karen Perry: De onschuldige slaap

Boekerij

19,95 euro, e-book 12,99 euro

Een uitermate geslaagd debuut van het duo Karen Gillece en Paul Perry, onder het pseudoniem van respectievelijk voor- en achternaam. Zo vaak op het verkeerde been gezet, dat ik niet meer weet wat het goede is.

De nieuwe hippies Harry en Robin vertellen afwisselend de dramatische ontwikkelingen in hun leven. Dieptepunt is het verlies van hun zoon Dillon, een van de slachtoffers van een aardbeving in hun toenmalige woonplaats Tanger. Kunstenaar Harry gaat er geestelijk aan onderdoor, zuipt als een ketter en heeft zulke maffe vrienden dat je je afvraagt waarom Robin hem trouw blijft.

Harry meent in Dublin, waar naartoe ze zijn teruggekeerd, Dillon te hebben gezien. Daarmee wordt de aftrap gegeven voor een tsunami aan ontwikkelingen en handelingen die een heel andere kijk op ook Robin geven. Net als je denkt te weten waar dit heen zal leiden, gebeurt er echter iets dat de boel weer op zijn kop zet. Zonder de gedenkwaardige ontknoping te verraden, stel ik voor goed op de derde man te letten.

Intrige, dialogen, sfeer, tempo, karakters: geen speld tussen te krijgen. Sint en kerstman, zet deze thriller op je lijst.

ARNO RUITENBEEK