Archief per maand:
Archief per jaar:

Thrillertalentenjacht ‘Schrijf & huiver’

image006

De nieuwste talentenjacht heet ‘Schrijf & huiver’. Aanstormend Nederlands thrillertalent wordt uitgenodigd deel te nemen aan de wedstrijd, die een initiatief is van uitgeverij Fontein, de Schrijversacademie en de Literaire Thriller Salon.

De eerste prijs is een auteurscontract bij Fontein en het boek van de winnaar wordt uitgegeven. Voor een andere talent stelt de Schrijversacademie een schrijfopleiding ter waarde van €1800 ter beschikking. Kandidaten moeten voor 15 september een synopsis, motivatiebrief met biografie en de eerste tien pagina’s van hun manuscript opsturen naar schrijfenhuiver@uitgeverijdefontein.nl.

De jury, bestaande uit journalisten, auteurs en een redacteur van de uitgever – maakt een selectie voor de shortlist, die bekend wordt gemaakt op 16 november 2014. De kandidaten op de shortlist krijgen kritiek op hun inzending en worden uitgenodigd hun volledige manuscript (80.000 tot 100.000 woorden) in te sturen. Daarnaast worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een coachingprogramma van de Schrijversacademie bestaande uit drie masterclasses met tips en trucs die je meteen in de praktijk kunt brengen: “hoe breng ik spanning in mijn verhaal (tips en trucs van een bekende thrillerauteur)”, “schrijven & schrappen” en “hoe presenteer ik mezelf”.

Op 16 mei 2015 presenteren de shortlistkandidaten hun boek aan de jury. De winnaar van ‘Schrijf & huiver’ wordt bekendgemaakt tijdens de Literaire Thriller Salon van 14 juni 2015, midden in de Maand van het Spannende Boek.