Archief per maand:
Archief per jaar:

Tien verdachten opgepakt voor hard drugs

Drugsnest aan Poldermolen gesloten

Een woning aan de Poldermolen in Alkmaar was een drugsnest, aldus de politie. In de nacht van vrijdag op zaterdag had ween inval plaats in het huis en konden daar en op andere plekken tien drugsdealers en -gebruikers van 25 tot en met 44 jaar worden opgepakt.

De politieactie op de Poldermolen leverde meerdere soorten hard drugs op. Een ooggetuige telde acht auto’s, met 20 rechercheurs en ongeveer acht ME’ers. Drie mannen, onder wie volgens onze bron de hoofdbewoner,  die in de woning aanwezig waren gingen achter tralies. Twee van hen zitten nog vast. Zij zitten in beperkingen.

Nog een zes mannen en een vrouw gingen in de boeien elders in Alkmaar. Ook werd op een tweede  adres in de stad doorzoeking gedaan, waarbij vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen zijn aangetroffen. Deze verdachten, afkomstig uit Frankrijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Heiloo zijn na verhoor huiswaarts gezonden. Ze blijven, net als de andere vrijgelaten man, verdacht.

Op last van burgemeester Piet Bruinooge is de woning aan de Poldermolen  op grond van de Opiumwet per direct gesloten. Een timmerman die met de dienders was meegekomen, spijkerde het pand dicht.