Archief per maand:
Archief per jaar:

Tip deze zomer uw favoriet voor onderscheiding

De gemeente Alkmaar roept inwoners op om mensen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Ook in deze gemeente zetten heel veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving; hen wil de gemeente graag leren kennen en in het zonnetje zetten. Iemand voordragen voor de lintjesregen op Koningsdag 2016 kan tot 1 augustus 2015.

Iedereen met belangrijke maatschappelijke verdiensten kan worden voorgedragen. Hiervoor zijn er in Nederland twee soorten onderscheidingen. Mensen met uitzonderlijke verdiensten, zoals prestaties of inspanningen die belangrijk zijn voor de maatschappij, ontvangen een onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Denk aan prestaties in wetenschappelijk onderzoek, sport of kunst en cultuur.

Mensen die zich al langer dan vijftien jaar op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving, ontvangen een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Denk aan vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied.

Geef uw favoriet door vóór 1 augustus. Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Download op www.lintjes.nl het ‘voorstelformulier’. Vul het zo volledig mogelijk in, en stuur het aan de gemeente Alkmaar kabinetburgemeester@alkmaar.nl.