Archief per maand:
Archief per jaar:

Toch veroordeeld voor seksueel misbruik

Vijftien maanden cel

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – De rechtbank heeft Joep van V. (68) uit Hoofddorp toch veroordeeld voor seksueel misbruik van een elfjarige jongen rond 2003.

Hij  kreeg vijftien maanden cel, waarvan negen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Die uitspraak is opmerkelijk, omdat de officier van justitie tijdens de zitting veertien dagen geleden vrijspraak vroeg. Er zou onvoldoende bewijs zijn dat de ontkennende Van V. zich aan het kind heeft vergrepen.

De aan drank verslaafde Hoofddorper stelde dat de aangever alles heeft verzonnen. De jongen zou aldus een excuus hebben gehad om stevig aan de drugs en drank te gaan. De officier en advocaat was het opgevallen dat het slachtoffer twee jaar geleden bij de politie een verklaring aflegde dat op belangrijke onderdelen afweek van wat hij bij de onderzoeksrechter vertelde.

De rechters zagen dat toch anders. De voormalige hoofddeclarant op Schiphol heeft de jongen, die regelmatig langs kwam om te helpen met de computer, diverse keren gedwongen tot seksuele handelingen.