Archief per maand:
Archief per jaar:

Toedracht dood baby’s raadsel

De toedracht van de dood van de drie baby’s van Yasmine M. (31) blijft vooralsnog een raadsel, zo bleek vanmiddag tijdens een pro-formazitting in Alkmaar.

De moordverdachte ontbrak in de rechtszaal. Advocaat Gert Kaaij zei dat door een traumatische ervaring in Yasmines jeugd het antwoord op het hoe en waarom van de dood van de baby’s ‘verstopt zit in haar hoofd’. In Pieter Baan Centrum in Utrecht hebben gedragsdeskundigen alles uit de kast gehaald om die vragen beantwoord te krijgen. Het PBC-rapport moet begin maart verschijnen. Op 28 april zal de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden.

Yasmine M. verhuisde in de afgelopen jaren regelmatig en stalde een deel van haar bezittingen tijdelijk bij een vriendin, die aan de Schelde in Heerhugowaard woonde. Zowel in die woning als in de schuur werden in oktober 2015 kort na elkaar twee babylijkjes aangetroffen. M. erkende tijdens de politieverhoren de moeder te zijn van deze twee en ook van Angel, de dode baby die in december 2014 werd gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar-Noord.