Archief per maand:
Archief per jaar:

Tot negen jaar cel voor doodslag Michelle Koek

Het huis waar Michelle Koek werd gedood. Foto: RTV NH

Het huis waar Michelle Koek werd gedood. Foto: RTV NH

Jawed H. ( 41) en zijn 31-jarige zwager Michel S. zijn veroordeeld tot respectievelijk negen en acht jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 49-jarige Michelle Koek, die een kringloopwinkel in Andijk had overgenomen van H.

De rechtbank spreekt verdachten vrij van moord, conform de eis van de officier van justitie, omdat niet bewezen kan worden dat verdachten hebben gehandeld volgens een vooraf beraamd plan.

In de nacht van 28 op 29 april 2014 hebben verdachten het slachtoffer op brute en gruwelijke wijze om het leven gebracht in haar woning in Andijk. Het slachtoffer heeft verdachten binnengelaten om te praten over een conflict over de afhandeling van de verkoop van de kringloopwinkel. Binnen is de situatie zodanig geëscaleerd dat het gesprek veranderde in een ruzie, in een worsteling en in een wurging van het slachtoffer waarna zij is geschopt en is gestoken met een mes. Nadien hebben de zwagers de woning samen verlaten.

Tbs

Aan S., die al een lang strafblad had, legt de rechtbank naast de acht jaar tbs met dwangverpleging op. “De ernst van het feit en de aanzienlijke kans op herhaling in combinatie met zijn psychische problemen en afhankelijkheid van verdovende middelen, maakt dit noodzakelijk”, aldus de rechters. De duur van deze tbs kan langer dan vier jaar zijn, omdat het een geweldsdelict betreft.