Archief per maand:
Archief per jaar:

Twee jaar voor dronkeman die vrouw in brand stak

De rechtbank heeft de 57-jarige S. uit Wervershoof twee jaar gevangenisstraf opgelegd voor zware mishandeling van zijn toenmalige echtgenote W.

Hij heeft op 11 september 2016 het bed van W. met terpentine besprenkeld, terwijl zij daarin lag te slapen. Vervolgens stak hij de terpentine in brand, waardoor de vrouw tweede- en derdegraads verwondingen aan haar hoofd, nek, rechterarm en handen opliep. Dankzij doortastend optreden van een gealarmeerde zoon is erger letsel voorkomen.

S. ging die avond na een kermisbezoek samen met W. naar huis. S. was stomdronken, viel een aantal keren op weg naar huis, waarna W. hem overeind hielp. Toen hij nog een keer viel, liep W. alleen naar huis en gaan slapen. Zij werd wakker toen zij de spetters van de terpentine in haar gezicht voelde. Direct daarop stond haar bed in brand. S. verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen, omdat hij dronken was en zich gekrenkt en boos voelde door de handelswijze van W.

Door de opgelopen brandwonden heeft W. blijvende littekens en heeft zij een huidtransplantatie moeten ondergaan. Volgens de rechtbank heeft S. zich schuldig gemaakt aan een van de gruwelijkste vormen van mishandeling.

W. is de gevorderde materiële schadevergoeding van 1.284,34 euro toegewezen.