Archief per maand:
Archief per jaar:

Uitspraak over bedrog bij Schouten uitgesteld

De uitspraak in de rechtszaak rond de van bedrog beschuldigde ex-bedrijfsleider van Schouten Techniek in Zwaag is uitgesteld tot 1 februari. Een reden of een oorzaak geeft de Alkmaarse rechtbank niet.

Op of rond 4 januari – enige dagen rek in verband met de feestdagen aangekondigd tijdens de zitting op 2 december – zou het vonnis er liggen. De strijdende partijen, maar ook anderen die zeggen te zijn gedupeerd door de ex-bedrijfsleider uit Heerhugowaard, zullen echter nog een kleine maand op hun nagels moeten bijten.

Uit rechercheonderzoek is gebleken dat de beklaagde honderden vertrouwelijke bedrijfsdocumenten bij Schouten heeft verduisterd. Die had hij gekopieerd en meegenomen na zijn ontslag bij het installatiebureau. Bij de start van een VOF, die hij samen met een Alkmaarse adviseur opzette, heeft hij de geheime stukken gebruikt, naar eigen zeggen om het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden. Hij zou minstens zeven vaste en grote klanten van Schouten hebben benaderd voor werk.

Volgens Schouten heeft de bedrieger ook het concurrentie- en relatiebeding geschonden en moet hij 85.500 euro aan boetes betalen. Daarnaast eist Schouten terugbetaling van de ontslagvergoeding. In totaal wordt van de Heerhugowaarder 160.000 euro geëist. Op de woning en de bankrekening van de man is beslag gelegd.

De samenwerking met de Alkmaarse adviseur eindigde na een paar weken in een daverende ruzie. Ook die kwestie heeft geleid tot een gerechtelijke procedure.