Archief per maand:
Archief per jaar:

Uitzetting ophanden

130 dagen cel voor illegaal die vrouw mishandelt

Door Arno Ruitenbeek
Alkmaar – De illegale Irakees Mohamed G.(36), woonachtige in Tuitjenhorn, heeft 130 dagen cel gekregen voor mishandeling van zijn echtgenote.
Ook veroordeelde de Alkmaarse rechtbank hem voor het bezit van valse papieren en een wapen. Geëist was vijf maanden, maar van bedreigingen van zijn vrouw werd G. vrijgesproken.


Het stel kwam in 2006 in Nederland aan, nadat ze tevergeefs in onder meer Griekenland hadden geprobeerd asiel te krijgen. G. zat daarvoor in een Griekse cel. Het is daarom des te opmerkelijker, dat hij in december vorig jaar bij ene Achmed in Amsterdam een Grieks rijbewijs en ID-bewijs kocht op naam van Panachiotis Tassopoulos.

Hij heeft toegegeven dat hij wist dat de documenten vals waren. De stukken werden gevonden op 31 januari van dit jaar in de woning van het echtpaar en hun zesjarige dochter in Tuitjenhorn. De vrouw en het kind hebben wel een verblijfsvergunning. In het huis had hij een stroomstootwapen verborgen.

De politie was die dag naar het adres gegaan voor huiselijk geweld. De vrouw was in haar gezicht geslagen, nadat ze had aangekondigd van hem te willen scheiden. Twee dagen eerder zou haar hetzelfde zijn overkomen. De Irakees vermoedt een opzetje van zijn schoonfamilie. Die zou uit zijn geweest op zijn geld en sieraden, samen 20.000 euro. Naar verluidt zijn de contanten en de juwelen na G.’s arrestatie verdwenen uit de woning. Als hij zijn straf er op heeft zitten, zal hij hoogstwaarschijnlijk worden uitgezet.