Archief per maand:
Archief per jaar:

Verdachte in moordzaak Andijk

Andijk

De politie heeft vanmorgen een 30-jarige man uit Roosendaal gearresteerd. Hij zou betrokken zijn geweest bij de moord op transseksueel Michelle Koek (49) in Andijk.

Koek werd op dinsdagmiddag 29 april rond 17 uur dood in haar woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk aangetroffen. Sectie op het lichaam van de man, die als vrouw door het leven ging, wees uit dat het om een misdrijf ging. Het rechercheteam kreeg onlangs nieuwe informatie, die leidde naar de Brabantse verdachte.

Naast dat er huiszoeking wordt gedaan in het huis van de verdachte, is vanochtend ook huiszoeking verricht in een woning in Andijk. De politie wil hierover verder geen mededelingen doen.

Kringloopwinkel

Koek was een soort bezienswaardigheid geworden sinds ze een paar jaar geleden in het Noord-Hollandse dorp was komen wonen. De voormalige kraanmachinist met zijn lange blonde haar en gelakte nagels had twee chihuahua’s die zij vaak uitliet. Ze dreef een tijdje een kringloopwinkel in Andijk, maar verkaste daarmee kort voor haar dood naar Wervershoof.

Over haar verleden werd veel gespeculeerd, ook in de plaatselijke kranten. Koeks familie zou elders in het land een bedrijf hebben gehad, en Michelle hebben uitgekocht.