Archief per maand:
Archief per jaar:

Verkrachter 27 maanden naar cel

De rechtbank in Haarlem heeft Mourad T. (25) uit Hoorn veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf voor verkrachting van een zestienjarig meisje. De eis  was drie maanden hoger.

Op 11 juli 2014 tussen 21.30 en 23 uur heeft de wietdealer T. drie ontmoetingen met twee vriendinnen van vijftien en zestien jaar. Ze wijzen hem de weg naar zijn klanten in de wijk Kersenboogerd. Nadat ze hem eerst gezamenlijk hebben geholpen, klimt bij de tweede keer de jongste bij hem achterop de scooter. Daarbij doet de man al vreemde uitspraken, zoals:  ‘Als ik je had verkracht, had ik het hier gedaan’ als ze ter hoogte van wat bosjes zijn.

Toezicht

Hij maakt zijn dreigement waar als de oudste met hem op pad gaat. Op de terugweg, bij een park, dwingt hij haar tot gemeenschap. T. zet haar daarna af bij het bushokje waar de meiden rondhingen en gaat snel naar huis, om te voorkomen dat het alarm bij de reclassering afgaat. Want de Hoornaar staat onder elektronisch toezicht, sinds hij kort daarvoor voorwaardelijk in vrijheid is gesteld van zijn jongste straf voor tasjesroven.

Zijn verhaal dat de seks met instemming van de zestienjarige plaatshad, is in de ogen van de rechter ongeloofwaardig. Niet in de laatste plaats verlaat T. zijn zwangere vriendin en duikt drie weken onder voordat de politie hem kan arresteren. Met moeite, want hij gebruikt pepperspray. Daarvoor heeft hij eerder twee maanden cel gekregen. T. heeft voor zijn vlucht zijn enkelband doorgeknipt. Iemand die niets heeft misdaan, acteert niet op zo’n manier, zei de officier van justitie al tijdens de zitting.

Stoornis

Het rechtscollege heeft daarentegen geen enkele reden om te twijfelen aan de aangifte en de gelijkluidende verklaringen van het slachtoffer. De gebeurtenissen hebben haar enorm aangegrepen, blijkt uit het verslag van de psycholoog. Het meisje heeft een posttraumatische stressstoornis. De  schadevergoeding van 6586 euro waarom ze vraagt, wordt dan ook integraal toegewezen.

Volgens de landelijke richtlijnen voor rechters had de verkrachter twee jaar cel kunnen krijgen. In zijn voordeel spreekt dat hij nooit eerder een zedenmisdrijf heeft gepleegd, maar de rechtbank laat zwaarder wegen dat hij zich heeft vergrepen aan een minderjarige. Ook in zijn nadeel spreekt dat hij in zijn proeftijd misdrijven beging. Daarom is er drie maanden bovenop gekomen.