Archief per maand:
Archief per jaar:

Vier maanden voor wietplantage in pand

 Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – De 62-jarige Geurt V. is veroordeeld tot vier maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. In het pand van de ex-snackbarhouder aan de Lisserdijk in Lisserbroek was een wietplantage.

Van eind 2010 tot maart 2012 zouden de 805 hennepplanten ongeveer zes oogsten hebben opgebracht. De officier van justitie had gevorderd dat V. een zwarte winst van bijna 365.000 euro aan de Staat zou afstaan. De rechtbank achtte echter niet bewezen dat V. zelf kweekte, sprak hem daarvan vrij en verklaarde het openbaar ministerie niet-ontvankelijk. Onbekend gebleven derden hebben hem betaald omdat hij vier kamers op de bovenverdieping beschikbaar stelde voor de drugsteelt. Wel krijgt elektriciteitsleverancier 10.700 euro van de veroordeelde, omdat de stroom was afgetapt. Hij was de eigenaar van het pand, dus verantwoordelijk.

Daarnaast heeft hij zich van 1 oktober 2011 tot en met 30 april 2012 schuldig gemaakt aan uitkeringsfraude. Hij liet na aan de sociale dienst van de gemeente Haarlemmermeer te melden dat hij bij zijn vriendin in Ter Aar woonde. Liefst hadden de rechters S. een werkstraf opgelegd. Maar de ontkennende Lisserbroeker was daartoe niet gemotiveerd. De eis: een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.