Archief per maand:
Archief per jaar:

Vier wietplantages op een dag

Wietplantages opgerold. Foto: commons.wikimedia.org

Wietplantages opgerold. Foto: commons.wikimedia.org

De Alkmaarse nederwietteelt is gisteren (11 augustus) een slagje toegebracht. De politie trok vier plantages leeg en arresteerde drie man.

Gistermiddag deed de politie onderzoek in twee woningen aan de Kamerlingh Onnesstraat in Alkmaar. In het eerste pand werd een grote hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 897 planten. In de ruimte stonden zes kweektenten. Ook lag er materiaal opgeslagen om een nieuwe kwekerij in te richten.

Bij controle bleek er niet alleen sprake te zijn van diefstal van stroom, maar ook van water. In het wiethok waren een 22-jarige man uit Zwaag en een 46-jarige Purmerender aan het werk. Zij werden ter plaatse in de boeien geslagen.

‘Buren’

In het huis van de buren vond de politie een tweede plantage met in totaal 767 planten in drie ruimtes. Zoals gebruikelijk was hier de elektriciteit langs de meter omgeleid. De planten, de bijbehorende apparatuur en de auto van de verdachten zijn in beslag genomen.

Elders in de stad, in een woning aan de Wolkammerstraat, was een kleine kwekerij met 40  planten in bedrijf. De politie nam de cannabis en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren) mee. Bij uitzondering was de stroom niet gepikt. De 25-jarige bewoner werd opgepakt.

Eerder diezelfde dag stuitten agenten in een woning aan het Zeglis op een in werking zijnde teelt van 352 planten. De hennep werd in twee ruimtes in het pand gekweekt. Diefstal van stroom? Ja, zeker. Alles ging mee in de politiebus, behalve verdachten. Die waren nergens te vinden.