Archief per maand:
Archief per jaar:

Vijf jaar niet werken met minderjarigen

Ontucht met veertienjarige bestraft met 240 uur arbeid

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Voor ontucht met een licht autistische veertienjarige is Haarlemmer Eus P. (55) gisteren veroordeeld tot 240 uur onbetaalde arbeid en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Hij mag, zoals de officier van justitie ook had gevorderd, in de proeftijd van vijf jaar niet deelnemen aan activiteiten voor minderjaren. De welzijnswerker was leider van kindervakantiekampen. P. moet zich de komende jaren constant melden bij de reclassering en psychotherapie ondergaan, anders verdwijnt hij voor een half jaar achter tralies.

De verdachte heeft toegegeven dat hij ontuchtige handelingen pleegde met het 40 jaar jongere slachtoffer. Het zou tientallen keren zijn gebeurd, gedurende minstens zeven maanden in 2011. Het kind mocht gratis blowen, soms drie tot vier joints op een dag, en als tegenprestatie moest het zich uitkleden, op P.’s bed gaan liggen en zich laten betasten.

Aan het slachtoffer dient hij een schadevergoeding van 2500 euro te betalen. Tegen  P. was geëist vijftien maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk.