Archief per maand:
Archief per jaar:

Vijfde belediging parkeerwachten aangekondigd

Boos op de hele wereld

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Menno K. (39) is boos op de hele wereld. De IJmuidenaar vindt dat hem groot onrecht is aangedaan. Vooral parkeerwachten doen zijn bloed koken. Gisteren stond hij bij de politierechter, omdat hij al voor de vierde keer twee van die toezichthouders verrot had gescholden. Hij kreeg een werkstraf van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.
Daarnaast moet hij de parkeerwachten elk 100 euro smartengeld betalen. Wat bij K. onmiddellijk weer tot een woedeaanval leidde: ,,Ik betaal die lui niet. Want ik kan ze niet betalen. Geef me maar vijf jaar cel.’’ Voordat hij de rechtszaal uitstapte, kondigde hij aan dat een vijfde keer ’beledigen van een ambtenaar in functie’ niet lang op zich zou laten wachten.
De zitting had moeten draaien om de vreselijke ziektes die K. de twee uniformdragers had toegewenst op 12 juli van het vorig jaar in zijn woonplaats. Onterecht, volgens de verdachte: ,,Ik stapte uit, met het geld voor de parkeermeter in de hand. Op dat moment kwam een tante langs, met wie ik even heb staan praten. En in die paar seconden hebben die … me al een bekeuring van 50 euro gegeven.”
TeloorgangDe rechter vroeg hem vriendelijk, maar dringend zijn toon te matigen. K. wilde daar niets van horen, noemde politieagenten moordenaars en vond dat justitie verantwoordelijk was voor zijn maatschappelijke teloorgang. De rechter waarschuwde hem nog eens dat hij zich netjes moest gedragen.

Daarna gaf ze hem de ruimte om te vertellen wat hem zo dwars zit. K. had een videotheek, die in zijn ogen failliet is gegaan doordat overbetaalde overheidsdienaren niet optreden tegen illegaal downloaden van films. ,,Ik had een eigen huis, een mooie auto. Nu heb ik niets meer. Jullie pakken alles van me af en willen nog meer.”
Zoals de officier van justitie, bedoelde K., want die eiste een boete van 500 euro en twee keer 150 euro schadevergoeding voor de parkeerwachten. Bovendien stond er nog een boete van 200 euro uit, die ook zou moeten worden betaald. De rechter dacht daar even over na, bezag K.’s penibele financiële situatie en legde onbetaalde arbeid op.