Archief per maand:

Voorlichtingsvideo over coronaveilige prostitutie

De Nederlandse prostitutiebranche wil weer aan het werk. Dat kan volkomen ‘coronaveilig’, volgens een vandaag gepresenteerde video. Daarin wordt getoond hoe de sekswerker zichzelf en een cliënt in twaalf stappen test op het virus.

De video, https://vimeo.com/521831199/d57dedc3d7, is een initiatief van de Alkmaarse ondernemer Frans Snel. Zijn gelijknamige bedrijf verhuurt kamers (of ‘ramen’) in de bekende rosse straat Achterdam in de Kaasstad.

“De video heb ik in eerste instantie laten maken om in de rechtszaal te tonen tijdens het aanstaande kort geding”, aldus Snel. De samenwerkende seksexploitanten in ons land hebben de Amsterdamse advocaat Richard Bouwman gevraagd de Staat voor het hekje te dagen.

Doel van de exploitanten is om bordelen en andere seksinrichtingen zo snel mogelijk weer open te krijgen. Snel: “Want wij kunnen net zo coronaveilig werken als bijvoorbeeld de massagesalons, maar mogen desondanks niet open. De video maakt dat duidelijk.” Wanneer en in welke rechtbank het geding speelt, wordt op korte termijn duidelijk.

De Engelstalige video, de moet aantonen dat de sekswerkers hun gezondheid en die van hun cliënten van het allergrootste belang vinden, wordt nu ook naar onder meer de media gestuurd. “Ik heb zelf coronatests ingekocht voor de dames aan wie ik kamers verhuur’, aldus Snel.