Archief per maand:
Archief per jaar:

Voorwaardelijk voor vasthouden kind

Een 61-jarige man uit Naarden die in juni een meisje van negen vasthield in zijn huis is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van vijftig uur.

De rechtbank acht niet bewezen dat de man het meisje, dat tijdens een WK-wedstrijd van Oranje bij de man aan het belletje trekken was, heeft mishandeld.

De man was het kattenkwaad van het groepje kinderen, waar het meisje deel van uitmaakte, beu en ging naar buiten. Hij greep het negenjarige meisje vast en nam haar mee naar binnen. De man wilde onder meer van het kind weten wie de jongen was die met een stok tegen een raam had geslagen.

Op het moment dat de echtgenote van de man het meisje naar huis wilde brengen, stonden haar ouders al op de stoep. Ze deden aangifte van ontvoering en mishandeling. Volgens de ouders heeft de man zo hard aan de haren van het kind getrokken dat ze er een kale plek aan overhield. Niemand heeft echter gezien dat de man aan het haar van het meisje trok en een arts kon ook niet bevestigen dat de kale plek op het hoofd is toe te schrijven aan een mishandeling.

Aan de voorwaardelijke werkstraf zit een proeftijd van twee jaar. De straf is gelijk aan de eis. De echtgenote is vrijgesproken.