Archief per maand:
Archief per jaar:

Vrijspraak van ongeluk

Advocaat Van Oosten krijgt zijn zin

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Amsterdamse Susan K. (40) is vrijgesproken van schuld aan een verkeersongeluk in Haarlem. De officier van justitie had 500 euro boete geëist tegen de fietsster.

De destijds in Haarlem woonachtige K. fietste op 30 oktober 2010 voor de eerste keer in haar leven over het woonerf van de Vroomstraat. Voordat ze het in de gaten had, reed ze op de Kennemerstraat. Een stadsbus moest hard in de remmen om te voorkomen dat ze onder de wielen belandde.

K. kwam er met de schrik van af. Een bejaarde buspassagier was minder gelukkig. De vrouw viel en klapte met haar hoofd tegen een opstaande metalen rand. Zij liep naast een hoofdwond een gebroken nekwervel op. Volgens de officier was K. aanmerkelijk onoplettend geweest (de lichtste vorm van schuld bij een verkeersmisdrijf).

Haar advocaat Geertjan van Oosten had vrijspraak gevraagd, omdat zijn cliënte alles heeft gedaan om een botsing te voorkomen. ,,En meestal, in 99,9 procent van de gevallen, lopen dit soort zaken ook goed af. Veeg je je het zweet van het voorhoofd af, en denkt:  blijven opletten. Je kunt haar deze ongelukkige uitkomst niet verwijten.” De rechters namen die zienswijze over.

Zie ook: vanoosten@vanoostenadvocaten.nl.