Archief per maand:
Archief per jaar:

Vrouwelijke helft moet toch cel in

Cel voor Haarlemse Bonnie en Clyde

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Jennifer H. (18) moet toch naar de gevangenis. De vrouwelijke helft van ‘De Haarlemse Bonnie en Clyde’ kreeg vier maanden cel voor haar aandeel in een rooftocht eind vorig jaar.
Daarnaast veroordeelde de rechtbank haar tot een werkstraf van 120 uur. Geëist was 180 uur, maar dan wel in combinatie met een voorwaardelijk celstraf van vier maanden. Het vonnis voor haar liefje Jimmy A. (18) was gelijk aan de eis, 24 maanden waarvan een derde deel als stok achter de deur.
Jimmy A. maakte zich schuldig aan straatroof in Amsterdam en inbraak in Haarlem en Voorthuizen. Verder bracht op zijn naam diefstal van een auto en van kentekenplaten in Haarlem, van poststukken in Hoorn en van 250 euro aan benzine bij tankstations in Noord-Holland en Utrecht. Hij was daarbij meestal in gezelschap van Jennifer H. en Haarlemmer Nelson S. (19). De laatste ondergaat een psychologisch onderzoek.  Zijn eis is over een paar maanden bekend.
Soms sloot Paul van G. (22) uit Nieuw-Vennep zich bij het drietal aan. Bij de brutale beroving van een vrouw in Amsterdam, waarbij de buit slechts een tientje was, was hij er bij. Tien maanden cel kreeg hij, na een eis van zestien maanden.