Archief per maand:
Archief per jaar:

Vuurwerkgooiers Kuip opgepakt

finaleDe politie heeft vandaag 22 verdachten opgepakt, die tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle in april vuurwerk op het veld van de Rotterdamse Kuip gooiden.

Supporters van de Amsterdamse club misdroegen zich tijdens de met 5-1 verloren bekerfinale door niet alleen met vuurwerk te gooien. Ook werden onder meer stoeltjes en toiletten in de Kuip in Rotterdam vernield. De schade bedroeg naar schatting zo’n 66 duizend euro. Ook lag het duel langdurig stil.

Op een enkeling na zijn alle raddraaiers opgepakt, meldt de politie. Van de nog niet opgepakte verdachten worden foto’s op internet geplaatst. Personen die dat niet willen, kunnen zich bij de politie aangeven.

De opsporing bleek een tijdrovende klus omdat de verdachten tijdens de vuurwerkactie hun gezichten onherkenbaar hadden gemaakt. Rechercheurs moesten daardoor de beelden vergelijken met video’s waarop de verdachten wel te zien waren. De arrestanten komen voornamelijk uit Noord-Holland en variëren in leeftijd van zeventien tot 31 jaar.

De aangehouden verdachten worden vandaag allemaal verhoord. Waarschijnlijk moeten ze zich in november voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden.