Archief per maand:
Archief per jaar:

Werk Waarderhout onmogelijk door slecht weer

De werkzaamheden in de Waarderhout, langs de Rustenburgerweg in Heerhugowaard, zijn uitgesteld vanwege het slechte weer.

De grote machines zullen de Waarderhout voor onbepaalde tijd gaan verlaten. De kraanmachine op rupsbanden blijft de komende dagen nog wel in het gebied. Daarbij kan het zo zijn dat er (waar mogelijk) met de hand en motorzaagmachine verder gewerkt wordt. De reden is het uitzonderlijk slechte weer.
“We zijn nog maar halverwege de maand september maar nu is al bijna twee keer zoveel regen gevallen (150 millimeter) dan normaal in deze maand (80mm). Helaas loopt het water moeilijk weg in de Waarderhout”, aldus boswachter Maarten Duinker.
Voor nu is het wachten op drogere tijden. Een planning is vooralsnog moeilijk nu te maken. Mochten er ontwikkelingen zijn dan laten we het spoedig weten.  De wegen worden waar mogelijk zo veel mogelijk gladgetrokken. Na alle werkzaamheden worden de paden weer opgeknapt. Het devies voor de komende tijd blijft: laarzen aan.”
“Excuses voor het ongemak. Omgevallen bomen die door de storm van gisteren op de paden zijn gevallen worden de komende dagen weg gehaald.”