Archief per maand:
Archief per jaar:

Werkstraf voor geweld tegen ex-vriendin

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Sheldon B. (28) uit Den Helder viel zijn ex-vriendin lastig. Voor een reeks gewelddadigheden kreeg hij bij verstek een werkstraf van 120 uur.

Ook legde de politierechter hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken op. Plus een boete van 100 euro die nog openstond van zijn laatste van vele veroordelingen. Zijn advocaat zei zijn best te doen het vonnis over te brengen aan zijn cliënt. ,,Maar of dat lukt? Hij heeft zich al tijden niet meer laten zien op mijn kantoor. Ik weet ook niet waar hij nu  is”, antwoordde de raadsman op een vraag van de rechter.

B. kon het niet verkroppen dat zijn liefje een einde van de relatie had gemaakt. Dat ze een nieuwe vriend had, was de druppel die de emmer deed overlopen. Op 16 november van het vorig jaar toog hij naar haar woning, mishandelde haar, vernielde een huisdeur en twee ruiten van een auto, eigendom van de moeder van de ex. B. moet de benadeelde vrouw 90 euro schadevergoeding betalen.

Gesloopt

Een dag na deze incidenten dreigde de verdachte haar te vermoorden. Blijkbaar was zijn woede nog niet bekoeld, want op 25 november stond hij weer voor haar voordeur. Die ging stuk onder zijn agressie, zoals hij ook een radiator van de muur sloopte, De brommer van de buurman, die voor het pand stond, moest het eveneens ontgelden.

De officier van justitie zag dat B. eerder werkstraffen heeft opgeknapt. Het werd tijd voor de nor. De eis luidde: vijf weken, waarvan drie voorwaardelijk en betaling van de oude boete, omdat de nieuwe feiten waren gepleegd in de lopende proeftijd van twee jaar. De rechter besloot B. echter zijn vrijheid niet te ontbemen en onbetaalde arbeid te laten verrichten.