Archief per maand:
Archief per jaar:

Werkstraf voor Aerdenhouter

Seks met laveloze zus bewezen

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – De dronken Huub van W. had ruim twee jaar geleden seks met zijn zestienjarige zus, die laveloos op haar bed lag in het ouderlijke huis in Aerdenhout. Dat vindt de rechtbank bewezen, hoewel de inmiddels 22-jarige Van W. zich weinig meer kan herinneren.
Van W. werd overeenkomstig de eis veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.  In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober 2009 kwamen broer en zus samen thuis. Beiden hadden erg veel alcohol op. De havoleerlinge zelfs zoveel, dat ze van de wereld was.
Van W. moet haar hebben uitgekleed en op bed hebben gelegd. Ze kwam na enige tijd bij haar positieven, met haar naakte broer bovenop zich. Ze duwde hem van zich af, en hij vluchtte de kamer uit. Het slachtoffer besloot aanvankelijk te zwijgen over het voorval, ook al omdat haar broer beloofde te stoppen met drinken.
Die belofte verbrak hij al vrij snel. Het meisje stapte daarom toch naar de politie. De rechtbank noemde haar verklaringen betrouwbaar. Anderzijds namen de rechters aan dat het een eenmalig incident betrof. Van W. heeft zelf psychologische hulp ingeroepen en lijkt ook van de drank te kunnen afblijven.