Archief per maand:
Archief per jaar:

Werkzaamheden Leeghwaterbrug hervat

De N242 (Alkmaar-Heerhugowaard vv) is pas september 2019 klaar. Het bouwverbod bij de Leeghwaterbrug in Alkmaar is eindelijk opgeheven.

De aannemer begint uiterlijk maandag (22 oktober) de schroefpalen te boren, waar de gemeente Alkmaar eind mei zomer wegens vermeende onveiligheid een stokje voor had gestoken. Zie mijn eerdere artikel https://www.nzg-journalisten.nl/bouwverbod-voor-leeghwaterbrug/

Door de opgelopen vertraging duurt de hinder voor het wegverkeer op de N242 (Alkmaar-Heerhugowaard vv) nog langer dan gepland (bedoeling was tot maart 2019 . Door de bouwstop, die het gevolg was van kwalitatief slechte voorbereiding van de aannemer, is de voorlopige ingebruikname van de nieuwe brug gepland in september 2019.

De provincie heeft deze planning nog niet geaccepteerd en is nog op zoek naar maatregelen om de ingebruikname te versnellen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheid om ook ’s nachts en in het weekeinde te werken.

De provincie treft wel extra maatregelen om de hinder te beperken voor het autoverkeer. De brug blijft zowel in de ochtend- als avondspits een kwartier langer beschikbaar voor de weggebruikers. In de spits is dit de maximale aanpassing die mogelijk is voor een goede doorstroming van het autoverkeer en de beroepsvaart. Voor de recreatievaart geldt dat de brug in de avondspits niet bediend wordt tussen 15 uur en 19 uur.