Archief per maand:
Archief per jaar:

Wietteller besteelt baas voor 75.000 euro

Bezoek politie zal Haarlemmer nog lang heugen

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Alcoholist Cornelis J. (50) uit Haarlem verscheen op 18 november 2010 niet op zijn werk. Zijn baas belde bezorgd naar de politie, die een bezoekje aan J.’s woning bracht dat hem lang zal heugen.
De agenten troffen de Haarlemmer aanvankelijk niet aan. Wel roken ze een duidelijke wietgeur. Plotseling dook de duffe bewoner uit de slaapkamer op. Hij had er geen moeite mee als de dienders een kijkje namen. Ze vonden inderdaad de resten van een plantage met 35 planten. Bovendien was voor de teelt stroom gestolen. De ijkzegels van de meter bleken verbroken, de  elektriciteit was omgeleid.
Een twee doorzoeking bij de drugsverdachte  thuis leverde een enorme verrassing op. In alle hoeken en gaten lagen gereedschappen, sanitair, schoonmaakproducten en werkkleding. Bij elkaar voor 75.000 euro, door baliemedewerker J. gedurende een zeer lange tijd gejat van zijn werkgever.
Politierechter J. Sassenburg bleef zich gisteren verbazen over de foto’s van de talloze verduisterde spullen: ,,Het lijkt wel een voorraadruimte.” J. schitterde door afwezigheid op de zitting. Eerder reageerde hij niet op verzoeken van de reclassering om langs te komen.
De officier van justitie eiste vijf maanden cel, 1000 euro boete en betaling van een drugswinst van 7000 euro aan de Staat. De rechter ging daar deels in mee. De boete bleef staan in het vonnis, maar twee van de vijf maanden zijn voorwaardelijk. Tenslotte de ontneming van de zwarte verdiensten: die werden bepaald op 6100 euro, dus inclusief de aftrek van 900 euro aan kosten om de plantage op te zetten.