Archief per maand:
Archief per jaar:

Winnende goal in laatste minuut zinderende verlenging

Transfermaand

Philip Kerr: Transfermaand

Boekerij

€ 19,95, e-book € 19,95

Bernie Gunther zit even op de reservebank van ‘trainer’ Kerr. De fanatieke supporter van Arsenal heeft zich in Transfermaand vol overgave en met grote kennis van zaken gestort op de donkere zijde van het voetbal.

Dat bijvoorbeeld Oostblokmiljardairs bepalen hoe het er aan toegaat in en rond ‘s werelds belangrijkste tak van sport, weten we van Chelsea en Vitesse. Ontwikkelingen die niet iedereen blij stemmen, maar altijd wel goed zijn voor vette krantenkoppen en interessantere verhalen dan de clichématige analyses, interviews en beschouwingen van de betrokkenen en sportzenders.

Deze uitstekende thriller toont ons een ontluisterende blik achter de schermen van een fictieve Londense voetbalclub in de Premier League, eigendom van de Oekraïense oligarch Viktor Sokolnikov en getraind door Joao Zarco. De laatste neemt geen blad voor de mond, maakt daardoor veel vijanden en legt niet geheel onverwacht het loodje.

Zijn assistent Scott Manson moet vervolgens niet zijn taak overnemen, maar ook de dood van Zarco onderzoeken om zo te voorkomen dat de opsporingsinstanties te veel naar boven halen wat per se niet publiekelijk mag worden. De amateurdetective heeft te kampen met diverse problemen, ook privé, maar weet door slim deduceren en combineren toch dader, motief en gelegenheid te achterhalen. De uitermate verrassende ontknoping past perfect bij dit voetbalboek; de winnende goal in de laatste minuut van de zinderende verlenging.

ARNO RUITENBEEK