Archief per maand:

Winst gestolen in Kuip

Vermeer verliest met Feyenoord van oude ploeg.

Vermeer verliest met Feyenoord van oude ploeg.

Ajax heeft de klassieker tegen een veel sterker Feyenoord zondag ‘gestolen’. AZ won weer eens, onder een plaatsvervangend interim-trainer.

Ajacied Ricardo van Rhijn scoorde in de Kuip vanuit een vrije trap de enige goal van de wedstrijd: 1-0. Feyenoord raakte liefst drie keer de lat en miste een handvol opgelegde kansen.

AZ pakte tegelijkertijd drie punten van PEC Zwolle (1-0). Het winnende doelpunt was van Markus Henriksen. Op de bank zat als hoofdcoach Dennis Haar. Het is zo goed als zeker een eenmalige ervaring voor de assistent geweest, want AZ mag toch een nieuwe trainer aanstellen.

Correct

De Alkmaarse club beloofde de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) zondag in een gesprek de situatie met Alex Pastoor correct af te handelen. De CBV had eerder de positie van hoofdtrainer van AZ besmet verklaard omdat Pastoor zijn ontslag aanvocht. Door de besmetverklaring mochten leden van de CBV de positie niet innemen.

AZ is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Marco van Basten besloot een stap terug te doen. De Utrechter keerde na een aantal weken afwezigheid vanwege door stress veroorzaakte gezondheidsklachten terug als assistent.

Pastoor zou met Van Basten van plaats wisselen, maar kwam er met AZ niet uit. Daarop werd besloten zijn contract te beëindigen. Technisch directeur Earnest Stewart verweet Pastoor daarna gelekt te hebben over de gezondheidsproblemen van Van Basten.