Archief per maand:
Archief per jaar:

Woedende Holleeder aan De Vries’ voordeur

Holleeders toekomst?

Holleeders toekomst?

Willem Holleeder (56) stond woedend aan de voordeur bij Peter R. de Vries. De bedreigingen zijn voor het openbaar ministerie aanleiding de rechtbank te vragen De Neus weer op te sluiten.
Op beelden van een bewakingscamera bij de woning van misdaadjournalist De Vries is duidelijk te zien dat Willem Holleeder op 25 april 2013 heel boos aan de voordeur heeft gestaan. De Heineken-ontvoerder meldde zich die avond rond 22 uur en eiste dat hij buiten de Amerikaanse film over de Heineken-ontvoering wordt gehouden. Die film is gebaseerd op het boek dat De Vries over de ontvoering schreef.

Beangstigend

Hij maakt woeste armgebaren, liep heen en weer en priemde bij herhaling met zijn wijsvinger in de richting van De Vries. Die heeft het onaangekondigde bezoek als zeer bedreigend en intimiderend ervaren. Hij was bang dat de beruchte crimineel hem te lijf zou gaan. De Vries’ vrouw was getuige van de bedreiging en vond deze ‘heel beangstigend’.
De Haarlemse rechters bekeken de beelden vandaag tijdens het Andes-proces naar een reeks afpersingen en bedreigingen door Hilversummer Danny K., Beverwijker Dick V. en, in een bijrol, de Amsterdamse topcrimineel. Het verzoek van het OM was om Holleeder direct naar de bajes te sturen, omdat hij de voorwaarden bij zijn invrijheidstelling heeft overtreden door een misdrijf (bedreiging van de Vries) te plegen. Hij heeft nog een derde van een eerdere straf van negen jaar voor afpersingen op de lat staan.

De rechtbank zal die beslissing pas in januari vellen, tegelijk met de uitspraken tegen V. en K. Holleeder kan dus in vrijheid kerst vieren.