Archief per maand:
Archief per jaar:

Wolf verplettert weer met Executie

Dick Wolf

Dick Wolf

Dick Wolf: Executie

Boekerij

19,95 euro

Na Onderschepping opnieuw een verpletterend spannend boek van de auteur ook aan de wieg stond van ijzersterke tv-series als Law & Order en Hill Street Blues. En weer een ijzersterk optreden van inspecteur Jeremy Fisk.

Fisk krijgt, na de moord op zijn vriendin, tegen zijn wil psychotherapie en een kantoorbaantje in verband met de beveiliging van internationale politici die ‘zijn stad’ New York bezoeken. De saaiheid van dit bestaan wordt al vrij snel doorbroken met een rijtje onthoofde lijken van Mexicaanse illegalen en drugsboeven en de dreiging van een aanslag op de president van die narcostaat.

Waar zijn collega’s bij zo’n intrige gauw ongeloofwaardig worden door hun helden op te pompen en duivelse machinaties te introduceren, is Wolfs aanpak ook nu weer een verademing. Fisk is een feilbaar mens in een herkenbare samenleving. Executie is zo gewelddadig als de titel doet vermoeden, maar het geweld is goed gedoseerd. Er is ruimte voor emoties en reflectie. De ontknoping is net zo verrassend als in Onderschepping, dat ik vorig jaar ‘veruit de beste post-9/11-thriller’ noemde.

ARNO RUITENBEEK