Archief per maand:
Archief per jaar:

Yasmine M. moeder drie dood gevonden baby’s

Yasmine M. heeft erkend dat zij de moeder is van de drie dood gevonden baby’s in Heerhugowaard en Alkmaar. De beperkingen zijn van het voorarrest van de 31-jarige Alkmaarse af, zodat ze bezoek mag hebben.

Vorige maand werden kort na elkaar twee babylijkjes aangetroffen in een woning en de bijbehorende schuur aan de Schelde in Heerhugowaard. Vergelijking van het dna van M., na een eerdere misdaad opgeslagen in de databank van de politie, en het genetisch materiaal van de kindjes leverde overeenkomst op. Daarop werd de Alkmaarse vorige week gearresteerd.

De volgende dag kwam naar buiten dat er ook verband was met Angel, de dode baby die in december 2014 werd gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar-Noord, vlakbij de kinderboerderij. De recherche heeft M. de afgelopen dagen verhoord. “Zij heeft daarbij verklaard dat ze de moeder van de drie baby’s is”, aldus haar advocaat.

Hulpeloos

De verhoren worden dezer dagen vervolgd. “De politie wil weten onder welke omstandigheden ze zijn gestorven. Zijn ze bijvoorbeeld overleden bij de geboorte? Of is sprake van schuld en zo ja, in welke mate? Gaat het om moord, doodslag, dan wel heeft mijn cliënte de kinderen in hulpeloze toestand achtergelaten?”

De medewerking van de vrouw heeft er wel toe geleid dat alle beperkingen zijn opgegeven. Mocht ze tot nu toe alleen contact met haar raadsman hebben, nu mag ze ook familie, haar vriend en zijn kinderen zien (als die dat willen). Ze blijft wel in de cel. “In elk geval tot volgende week woensdag.” Dan zal de raadkamer (rechtbank achter gesloten deuren) zich buigen over de vraag of de gronden voor de voorlopige hechtenis nog onverkort aanwezig zijn. Dat zijn er twee. Het onderzoek is nog gaande en bekeken moet worden of de recidivekans onverkort aanwezig is.

De advocaat zal geen verdere mededelingen doen. Eventuele vragen kunnen worden gesteld via www.nzg-journalisten.nl.