Archief per maand:
Archief per jaar:

Zaagpauze voor broedseizoen Waarderhout

Het werk in de Waarderhout in Heerhugowaard zit er voorlopig op. De laatste stapels gezaagd hout worden later dit jaar weggereden. Nu is er een pauze in verband met het broedseizoen.

Door het slechte, natte weer van afgelopen najaar en winter heeft het zaagwerk vertraging opgelopen. Inmiddels  is ’t wel afgerond, maar er liggen nog wat stapels hout die moeten worden opgeruimd. Dit gebeurt in de zomer, als Staatsbosbeheer ook de waterhuishouding verbetert. Oude waterlopen worden opgeknapt en verbonden door middel van nieuwe sloten. Samen zullen ze een nieuw onafhankelijk waterstelsel vormen. Hiermee wordt de waterkwaliteit van de Waarderhout verbeterd.

De paden die nu slecht begaanbaar zijn, worden daarna pas definitief opgeknapt. Tot die tijd worden de paden waar mogelijk geëgaliseerd, maar de grond bestaat uit natte klei en droogt daardoor langzaam op. Hierdoor blijven de paden voorlopig moeilijk begaanbaar voor recreanten met kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen.

Samen met de participatieraad van de Waarderhout maakt Staatsbosbeheer plannen om de Waarderhout recreatief aantrekkelijker te maken. Zo komen er in de toekomst meer bankjes en komt er een waterspeelpomp in het speelbos.