Archief per maand:

Zaalhockeyers redden promotie net niet

Volgend jaar beter, toch?

Het vriendenhockeyteam van Terriërs H2 uit Heiloo deed, zoals elk jaar tijdens de winterstop, mee aan de zaalhockeycompetitie. De allesbeslissende wedstrijd om promotie werd nipt verloren. Niemand die er echt om treurt.

Het gezelschap van elf vrienden kwam dit seizoen uit in de reserve overgangsklasse, na het vorige jaar gedegradeerd te zijn uit de reserve topklasse. Ieder jaar probeert Heren 2 mee te strijden om de titel, en ook dit seizoen was dat de missie.

In vier weekenden, bestaande uit twee wedstrijden per zondag, moest het kampioenschap veilig worden gesteld. Helaas was er een team te sterk. Met zes overwinningen en twee nederlagen, allebei tegen Qui Vive H2, eindigden de Heilooënaars op de tweede plaats.

Vliegende keeper

Dat betekende dat ze in een allesbeslissend duel tegen degradatiekandidaat Hurley H2, moesten strijden om promotie naar de felbegeerde reserve topklasse. In een gelijk opgaande strijd, waarin beide ploegen zich van hun beste kant lieten zien, trok de vriendenploeg aan het kortste eind (4-3), ondanks de gedurfde zet om de laatste paar minuten met een vliegende keeper te spelen.

 Na afloop van de wedstrijd waren de commentaren gematigd positief. “We hebben een van onze beste wedstrijden op de vloer gelegd, en we mogen tevreden zijn met het behoud in de reserve overgangsklasse,” aldus Melle van Vliet, een van de twee zeer gewaardeerde invallers. Youp Bosboom liet optekenen niet rouwig te zijn om het mislopen van promotie. “Volgend jaar weer zo’n spannende poule klinkt mij beter in de oren, dan afgedroogd worden door te sterke tegenstanders.”