Archief per maand:

Zes prijzen inzameling frituurvet uitgereikt bij DekaMarkt

Proefproject stadsdeel Oost in Amsterdam

AMSTERDAM – N. Özütok, wethouder duurzaamheid en openbare ruimte stadsdeel Oost, heeft bij de DekaMarkt aan de Pretoriusstraat in Amsterdam aan zes prijswinnaars van het proefproject verpakt frituurvet iPads uitgereikt.

Bij stadsdeel Oost in Amsterdam loopt al enige tijd een proefproject voor de gescheiden inzameling van verpakt frituurvet door consumenten. Alle inwoners van het stadsdeel, die tijdens de looptijd van het project verpakt frituurvet inleverden en de slagzin invulden, maakten kans op een van de zes iPads.

Deze inzamelingsactie is een samenwerkingsverband van o.a. Roti Vetveredeling BV, Stichting Waternet, Stadsdeel Oost, dienst milieu- en bouwtoezicht Amsterdam en het productschap margarine, vetten en oliën.

Bij DekaMarkt staat het terugdringen van de hoeveelheid afval hoog op de agenda. Meer informatie hierover staat op http://www.dekamarkt.nl/dekaduurzaam/afval.

DEKAMARKT

DekaMarkt introduceerde in 1949 als eerste in Nederland het fenomeen zelfbediening. DekaMarkt heeft 86 winkels in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en Friesland. Speerpunten zijn een uitstekend en onderscheidend aanbod in versproducten, vriendelijk en deskundig personeel en lage prijzen. Een (online) wijnmarkt, DekaVers, DekaDrive (online boodschappen doen) en een tankstation zijn onderdelen van het bedrijf. Kijk voor meer informatie op www.dekamarkt.nl.

De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra, slijterijen en drogisterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.