Archief per maand:
Archief per jaar:

Zeven maanden voor Enkhuizer

Het Amsterdamse gerechtshof heeft Pieter ‘Spieter’ de J. (44) uit Enkhuizer veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Dat is overeenkomstig de eis.

De J. ging in hoger beroep, omdat hij de straf van de rechtbank – een maand langer zitten – te hoog vond. De aangevers en getuigen zouden de mishandelingen en afpersing ook hebben opgeblazen.

De speedgebruikers De J. en Jeroen ‘Wakker’ B. hebben eind 2013 een voormalige huisgenoot van B. 1000 euro willen aftroggelen als genoegdoening voor de ravage die de ex-logé in B.’s woning had veroorzaakt. De knaap kon na enig tegenstribbelen en betaling van 300 euro het pand angstig maar ongeschonden verlaten.

In de zoektocht naar zijn gestolen exclusieve brommer kwam De J. in dezelfde periode uit bij een stel jonge Enkhuizers. Een van hen had de pech op hetzelfde feestje in Amsterdam-Zuidoost te zijn als Spieter, die de jongen bij de keel greep. Korte tijd later drongen Spieter en Wakker de woning binnen. De J. deelde een klap uit. Twee van zijn slachtoffers moet hij in totaal 1243 euro schadevergoeding betalen.

Naderhand bleek hij de verkeerde mensen te hebben aangezien voor de daders. Een andere Enkhuizer heeft bekend de brommer te hebben gepikt.